Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest

Ska man välja en garageport med dragfjädrar eller torsionfjädrar?

Du kanske ställer dig frågan, vilken typ av fjäder passar mina behov bäst? Eller kanske lyder frågan, ska man välja en garageport med dragfjädrar eller torsionfjädrar?

Vi på Garagespecialisten känner att det ligger på vårt ansvar att hjälpa dig i dessa viktiga frågor eller åtminstone att du som läsare vet mer om dina funderingar efter att du läst detta blogginlägg.

Var gällande fjädrar kan vi berätta lite om de två vanligaste fjädrarna ute på marknaden som i detta fall är Dragfjäder och Torsionfjäder.

Dragfjäder / sträckfjädrar
Dragfjädrar är tillverkade för garageportar som är av den mindre storleken, det vill säga garageportar som används för privatbruk och hem. Dessa fjädrar brukar i synnerhet vara enkla att montera och även att utföra justeringar på.

Torsionfjäder
Torsionfjädrar går att tillämpa på alla garageportar oavsett storlek. Dessa fjädrar brukar till och med vid några situationer finnas med som krav vid produktion av takskjutsportar.

 

Dessa två typer av fjädrar brukar i regel vara exakt inrättade för varje garageport då alla portar skiljer sig i vikt, storlek, lutning av skena och utrustning. Detta ger i sin tur även möjligheten att öppna garaportar manuellt.

Vi på Garagespecialisten erbjuder båda dessa alternativ av fjädrar men vi går mycket på vad som i regel brukar funka bäst för våra kunder och det är i detta fall våra dragfjädrar. Anledningen till detta är för att dessa fjädrar ställer lägre krav på överhöjden, våran garageport COMPACT+ kräver endast 80 mm i överhöjd, det vill säga så låg att de allra flesta har den ytan krävs för att man ska kunna installera porten. Bortsett från detta som tidigare nämnt så är dragfjädrar väldigt enkla att installera och justera vilket i sin tur leder till att det antingen gör det enkelt för dig som portägare att installera porten själv eller om det så skulle vara att du beslutar dig för att anlita professionell hjälp så blir dessa installationskostnader något lägre.

 

Av att läsa detta hoppas vi på Garagespecialisten att du fått svar på dina frågor och funderingar och kanske till och med underlättat för dig i att bestämma vilket beslut man ska ta baserat det du läst.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Prenumerera
Webshop
articles
Fler inlägg

Shopping cart

0

No products in the cart.